Omgeving - Versilia

 Home / ​De Camping / Omgeving - Versilia
Dankzij de grote variatie qua natuur en landschap en het zachte klimaat is Versilia geschikt voor elke soort vakantie – in het teken van strand, sport, natuur en relax – in elke tijd van het jaar.
Versilia is een kuststrook die zich over ongeveer twintig kilometer langs de Apuaanse Alpen uitstrekt, en die naast vele kleinere centra met buitengewoon natuurschoon en een rijke en bewogen geschiedenis zeven gemeenten omvat: Forte dei Marmi, Pietrasanta en Viareggio aan de kust, Massarosa vlakbij het meer van Massaciuccoli, Camaiore in de heuvels, Stazzema en Seravezza in het hoger gelegen deel van Versilia.

Het binnenland heeft middeleeuwse dorpjes, archeologische vindplaatsen en Romeinse ruïnes, en een rijk natuurlijk erfgoed dat dankzij de uitgestrekte natuurparken goed tot zijn recht komt en wordt beschermd.
 
Ook buiten de stranden zijn er tal van gelegenheden om je in je vrije tijd goed door te brengen.
De nabijgelegen Apuaanse Alpen zijn bijvoorbeeld ideaal voor trekking, om te mountainbiken en om spannende bergwanden te beklimmen.
Voor wat rustige wandelingen in het teken van natuur en plezier biedt het natuurpark van Migliarino – San Rossore – Massaciuccoli in het zuiden van Versilia de mogelijkheid om al haar verschillende gebieden te doorkruisen, van het pijnbos aan de kust tot aan de kwelders en het meer, dankzij een georganiseerd netwerk van eenvoudige paden die ook geschikt zijn voor gezinnen met kleine kinderen. Het park organiseert ook rondleidingen te paard en op de fiets, en excursies met de boot naar het Santuario dei Cetacei (het Heiligdom van de Walvisachten, waar dolfijnen en walvissen in hun natuurlijke omgeving te zien zijn, onder begeleiding van deskundig en gekwalificeerd personeel).
 
Daarnaast zijn de meeste bekende toeristische bestemmingen via fietspaden met elkaar verbonden. Vanaf Torre del Lago kan je via het fietspad en de lanen van het park van Migliarino makkelijk Viareggio bereiken en profiteren van de vele shopgelegenheden die Versilia biedt. Naast de traditionele boetieks zijn er meerdere antiekmarkten en ambachtelijke winkels die handwerk en interieurartikelen van steen, marmer, klei en smeedijzer en snuisterijen van papier-maché verkopen. Ook worden er lokale biologische levensmiddelen als olie, honing, bloem en natuurlijke essences verkocht.
 
In elk seizoen biedt Versilia een rijk programma aan folkloristische, muzikale en kunstzinnige evenementen en voorstellingen. De bekendste daarvan zijn het Carnaval van Viareggio, de Versiliana (avondvoorstellingen met theater, proza, dans en concerten) en het Festival Puccini van Torre del Lago, een belangrijk lyrisch festival dat volledig gewijd is aan Giacomo Puccini en elke zomer wordt gehouden in een openluchttheater aan de oever van het meer van Massaciuccoli. In Torre del Lago kan ook het huis worden bezocht waar de maestro zijn beroemdste melodieën heeft gecomponeerd, zoals Manon Lescaut, La Bohème, Madama Butterfly en La fanciulla del West – en dat nu een museum is.
© 2015 Campeggio Bosco Verde. All rights reserved | webDeveloper by Alias2k.com